ή

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «Everest Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών και Επενδύσεων» (εφεξής η «EVEREST»), ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας, υπόκειται σε όλες τις υποχρεώσεις και δεσμεύσεις, που απορρέουν από τη νομοθεσία προστασίας προσωπικών δεδομένων, συμπεριλαμβανομένου του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων (ΕΕ) 679/2016 και του νόμου 4624/2019 (εφεξής η «Νομοθεσία για τα ΠΔ»).

Με την παρούσα Δήλωση, η EVEREST σας ενημερώνει –μεταξύ άλλων- για το είδος των προσωπικών δεδομένων που συλλέγει και επεξεργάζεται για λογαριασμό σας, για τον σκοπό, τη διάρκεια και τον τρόπο επεξεργασίας αυτών, για τους τρίτους αποδέκτες στους οποίους ενδέχεται αυτά ή μέρος αυτών να γνωστοποιηθούν για την υλοποίηση του σκοπού επεξεργασίας αυτών (εφεξής οι «Τρίτοι»), καθώς και για τα νόμιμα δικαιώματα που διατηρείτε σε σχέση με τα προσωπικά δεδομένα που δηλώνετε στην EVEREST και τον τρόπο άσκησης αυτών, σύμφωνα με τη Νομοθεσία για τα ΠΔ.

Η EVEREST, αναγνωρίζοντας τη διαρκή της ευθύνη στην προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, εφόσον ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας προβαίνει σε επεξεργασία τους, έχει λάβει όλα τα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα με βάση ιδίως τις αρχές της αναλογικότητας, του περιορισμού του σκοπού και του χρόνου επεξεργασίας και της ελαχιστοποίησης των δεδομένων, αποκλειστικά για τον σκοπό επεξεργασίας, που έχουν αυτά συλλεγεί και αποκλειστικά για το χρονικό διάστημα, που διαρκεί ο σκοπός επεξεργασίας, ώστε τα προσωπικά σας δεδομένα να είναι απολύτως ασφαλή. Διατηρεί δε το δικαίωμα να τροποποιεί και επικαιροποιεί την παρούσα Δήλωση οποτεδήποτε προκειμένου να παραμένει απολύτως συμμορφωμένη με τη Νομοθεσία για τα ΠΔ.

Η EVEREST έχει ορίσει ως Υπεύθυνο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (Data Protection Officer) την εταιρεία «NetBull  Υπηρεσίες Πληροφορικής Ε.Π.Ε.».

  1. Ποιοι είμαστε:

H ΕVEREST δραστηριοποιείται στην αγορά της μαζικής εστίασης και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες εστίασης στην Ελλάδα. Η EVEREST παρέχει τις υπηρεσίες της στους καταναλωτές της μέσω του δικτύου καταστημάτων της, τα οποία λειτουργούν με το σύστημα franchise (δικαιόχρηση), μέσω της ιστοσελίδας της «www.everest.gr» (εφεξής η «Ιστοσελίδα»), μέσω του mobile application «everest app» (εφεξής η «Εφαρμογή») κ.ά.

Θα θέλαμε, επίσης, να σας διαβεβαιώσουμε ότι στην EVEREST δεν επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα σχετικά με ανηλίκους κάτω των 18 ετών.

  1. Τι είδους προσωπικά δεδομένα συλλέγουμε και για ποιον σκοπό:

Tονίζεται ότι σε καμία περίπτωση η παροχή από μέρους σας των προσωπικών σας δεδομένων δεν είναι υποχρεωτική. Αυτό σημαίνει ότι με δική σας προαίρεση μας παρέχετε κάθε φορά εκείνα τα προσωπικά δεδομένα που κατ΄ ελάχιστον χρειάζονται για την ορθή και αποτελεσματική εκ μέρους της EVEREST παροχή εκείνης της υπηρεσίας την οποία επιθυμείτε κάθε φορά να λάβετε από αυτήν. Διευκρινίζεται ότι η για οποιονδήποτε λόγο μη χορήγηση εκ μέρους σας εκείνων των προσωπικών δεδομένων, τα οποία χαρακτηρίζονται ως «μη υποχρεωτικά», σε καμία περίπτωση δεν δύναται να οδηγήσει σε άρνηση εκ μέρους της EVEREST παροχής της υπηρεσίας την οποία επιθυμείτε να λάβετε από αυτήν και συνδέεται με τα εν λόγω μη υποχρεωτικά προσωπικά δεδομένα.

Οι πελάτες που δημιουργούν λογαριασμό χρήση μέσω της Ιστοσελίδας ή/και της Εφαρμογής θα αποκαλούνται εφεξής χάριν συντομίας οι «Χρήστες». Ωστόσο, μόνο στους πελάτες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν την Ιστοσελίδα (όχι την Εφαρμογή) χωρίς να δημιουργήσουν λογαριασμό χρήστη, παρέχεται η δυνατότητα να τη χρησιμοποιήσουν απλώς ως επισκέπτες (εφεξής οι «Guests»).

Πιο συγκεκριμένα, για τη χρήση της Ιστοσελίδας, της Εφαρμογής και του Loyalty προγράμματος επιβράβευσης - πιστότητας και προνομίων «EVEREST Bite Club» (εφεξής το «Πρόγραμμα»), συλλέγονται τα εξής προσωπικά δεδομένα:

α. Ονοματεπώνυμο:

Συλλέγεται απαραιτήτως το ονοματεπώνυμο των Χρηστών για τη δημιουργία και διαχείριση του λογαριασμού χρήστη, για την πλήρη πρόσβαση στις υπηρεσίες, που παρέχονται μέσω της Ιστοσελίδας ή/και της Εφαρμογής και ιδίως την εκτέλεση της παραγγελίας που αιτούνται μέσω αυτών (προπαρασκευαστικές εργασίες έως και την παράδοση) των προϊόντων του τιμοκαταλόγου της EVEREST, για την ταυτοποίηση των Χρηστών σε περίπτωση που θελήσουν να συμμετέχουν και στο Πρόγραμμα καθώς και για την εγγραφή πελατών στο Πρόγραμμα μέσω των tablets που θα υπάρχουν στα καταστήματα του δικτύου, που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα.

Το ονοματεπώνυμο των Guests συλλέγεται αποκλειστικά και μόνο για την εκτέλεση της παραγγελίας που αιτούνται μέσω της Ιστοσελίδας (προπαρασκευαστικές εργασίες έως και την παράδοση) των προϊόντων του τιμοκαταλόγου της EVEREST.

β. Κινητό τηλέφωνo: 

Η EVEREST συλλέγει το κινητό τηλέφωνο των Χρηστών αφού επιλέξουν την είσοδό τους στην Ιστοσελίδα ή την Εφαρμογή για τη δημιουργία λογαριασμού, για την παροχή δυνατότητας χρήσης του κινητού τηλεφώνου ως «username» για την είσοδο στον λογαριασμό, για την ταυτοποίηση των Χρηστών σε περίπτωση που θελήσουν να συμμετέχουν και στο Πρόγραμμα, για την παροχή δυνατότητας στους πελάτες της να ελεγχθεί μόνο με το στοιχείο αυτό από τον ταμία καταστήματος που συμμετέχει στο Πρόγραμμα εάν είναι μέλη του Προγράμματος ή όχι, για την παροχή δυνατότητας εγγραφής στο Πρόγραμμα μέσω των tablets που θα υπάρχουν στα καταστήματα του δικτύου, που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, για την παροχή δυνατότητας σε πελάτες να εγγραφούν στο Πρόγραμμα μέσω αποστολής sms, καθώς και για τη λήψη νέων, προσφορών και διαφημιστικού περιεχομένου μέσω sms (και viber) για σκοπούς direct marketing ή/και προωθητικών ενεργειών στους μεν Χρήστες, κατόπιν συγκατάθεσης τους στους δε συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα για τον σκοπό της αποτελεσματικής υλοποίησης του Προγράμματος μέσω παροχής προνομίων κτλ.  

Οι Guests κοινοποιούν προς την EVEREST το κινητό τους τηλέφωνο αποκλειστικά και μόνο για την εκτέλεση της παραγγελίας τους (προπαρασκευαστικές εργασίες έως και την παράδοση) των προϊόντων του τιμοκαταλόγου της EVEREST μέσω της Ιστοσελίδας.

γ. Σταθερό τηλέφωνο:

Συλλέγεται προαιρετικά το σταθερό τηλέφωνο των Χρηστών ή Guests σε περίπτωση που επιθυμούν να προβούν σε online παραγγελία με σκοπό την ευχερέστερη εκτέλεση και παράδοση της παραγγελίας που ζητείται (προπαρασκευαστικές εργασίες έως και την παράδοση) των προϊόντων του τιμοκαταλόγου της EVEREST.

δ. Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email): 

Η EVEREST συλλέγει το email των Χρηστών αφού επιλέξουν την είσοδό τους στην Ιστοσελίδα ή την Εφαρμογή για τη δημιουργία λογαριασμού, για την παροχή δυνατότητας χρήσης του email ως «username» για την είσοδο στον λογαριασμό, για την ταυτοποίηση των Χρηστών σε περίπτωση που θελήσουν να συμμετέχουν και στο Πρόγραμμα, για την παροχή δυνατότητας εγγραφής στο Πρόγραμμα μέσω των tablets που θα υπάρχουν στα καταστήματα του δικτύου, που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα καθώς και για τη λήψη νέων, προσφορών και διαφημιστικού περιεχομένου μέσω emails για σκοπούς direct marketing ή/και προωθητικών ενεργειών στους μεν Χρήστες, κατόπιν συγκατάθεσης τους στους δε συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα για τον σκοπό της αποτελεσματικής υλοποίησης του Προγράμματος μέσω παροχής προνομίων κτλ. 

Το email των Guests της Iστοσελίδας συλλέγεται αποκλειστικά και μόνο για την αποστολή σε αυτό του αποδεικτικού της παραγγελίας που αιτούνται μέσω αυτής.

ε. Ταχυδρομική διεύθυνση: 

Συλλέγονται υποχρεωτικά από τους Χρήστες και Guests η ταχυδρομική τους διεύθυνση και ο χαρακτηρισμός αυτής ως σπίτι, εργασία κτλ, στην περίπτωση που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία delivery, με σκοπό την ευχερέστερη εκτέλεση της παραγγελίας (προπαρασκευαστικές εργασίες έως και την παράδοση) των προϊόντων του τιμοκαταλόγου της EVEREST. Προαιρετικά μπορούν να συμπληρωθούν στοιχεία όπως ο ταχυδρομικός κώδικας, ο όροφος, μία αναγραφόμενη ένδειξη στο κουδούνι κ.α.

στ. Πληροφορίες πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών:

Η EVEREST συλλέγει υποχρεωτικά στοιχεία και πληροφορίες, που αφορούν πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες των Χρηστών και Guests, σε περίπτωση, που επιλέξουν να προπληρώσουν (εν. πριν την παράδοση της παραγγελίας μέσω της Ιστοσελίδας ή της Εφαρμογής) το τίμημα της συναλλαγής, χρησιμοποιώντας την πιστωτική ή χρεωστική τους κάρτα, είτε να πληρώσουν κατά την παράδοση της παραγγελίας, το τίμημα της συναλλαγής χρησιμοποιώντας την πιστωτική ή χρεωστική τους κάρτα.

 

Τα στοιχεία της πιστωτικής/χρεωστικής κάρτας θα ζητηθούν κατά την ολοκλήρωση της παραγγελίας τους, εφόσον επιλέξουν τον σχετικό τρόπο πληρωμής και θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την ηλεκτρονική διαβίβαση τους μέσω του ασφαλούς περιβάλλοντος της Viva Wallet για την ολοκλήρωση της πληρωμή τους και μόνο. Η EVEREST δεν αποθηκεύει κανένα στοιχείο πιστωτικών/χρεωστικών καρτών στα ηλεκτρονικά της συστήματα  ή σε φυσικό αρχείο.

 

Για την πιστοποίηση του κατόχου κάρτας ενδέχεται να απαιτηθεί η μεταφορά στοιχείων της κάρτας του Χρήστη σε τρίτο πάροχο, συνεργαζόμενο με τη Viva Wallet, η οποία υλοποιεί την ολοκλήρωση της διαδικασίας πληρωμής μέσω κάρτας.

 

ζ. Στοιχεία τιμολόγησης: 

Συλλέγονται στοιχεία τιμολόγησης, όπως για παράδειγμα το ΑΦΜ και η ΔΟΥ για την έκδοση τιμολογίου, ως νόμιμου φορολογικού παραστατικού, εφόσον αυτό ζητηθεί κατά την παραγγελία.

η. Πληροφορίες Ιστορικού Παραγγελιών: 

Συλλέγονται πληροφορίες που αφορούν στις πρόσφατες αγορές που έχουν πραγματοποιηθεί από τους Χρήστες μέσω της Ιστοσελίδας ή/και της Εφαρμογής ή/και από τους συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα, με σκοπό τη διευκόλυνσή τους στην επιλογή των μελλοντικών τους παραγγελιών.

θ. Facebook ID, Gmail:

Για την σύνδεση στην υπηρεσία παραγγελίας μέσω της Ιστοσελίδας ή/και της Εφαρμογής, ο Χρήστης δύναται να επιλέξει τη χρήση του λογαριασμού που διατηρεί στο Facebook ή του Gmail λογαριασμού του. Απαραίτητο στοιχείο που λαμβάνουμε από το μέσο κοινωνικής δικτύωσης είναι η διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Χρήστη.

ι. Εξατομικευμένη επικοινωνία - Προτιμήσεις  («profiling»)

Θέλοντας να παρέχουμε σε όσους συμμετέχουν οικειοθελώς στο Πρόγραμμα την πλέον αποτελεσματική υλοποίηση του Προγράμματος, τα προσωπικά τους δεδομένα που συλλέγονται, μπορούν να χρησιμοποιούνται για την ανάλυση του προφίλ τους και την κατάταξή τους στις αντίστοιχες κατηγορίες πελατών (custom audiences), με σκοπό την αποστολή σε αυτούς εξατομικευμένων ενημερώσεων, σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους.  

  1. Πώς συλλέγονται τα προσωπικά δεδομένα:

Συλλέγονται τα προσωπικά σας δεδομένα όταν εκφράζετε το ενδιαφέρον σας για τις υπηρεσίες μας, όταν πραγματοποιείτε αγορές από τις online υπηρεσίες της EVEREST ή από τα καταστήματά μας, όταν σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας μέσω της Ιστοσελίδας, της Εφαρμογής και του Προγράμματος.

  1. Ποιοι άλλοι είναι αποδέκτες των προσωπικών σας δεδομένων:

Η EVEREST, ως Υπεύθυνος Επεξεργασίας, καθορίζει τους ακριβείς σκοπούς συλλογής και επεξεργασίας των προσωπικών σας δεδομένων και λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα προστασίας τους. Δεν διαβιβάζει τα προσωπικά σας δεδομένα σε κανέναν, παρά μόνο σε εκείνους τους εγκεκριμένους συνεργάτες της, που, δεσμευόμενοι με έγγραφη σύμβαση, είτε ως Υπεύθυνοι Επεξεργασίας είτε ως Εκτελούντες την Επεξεργασία, υλοποιούν και υποστηρίζουν τις υπηρεσίες που η EVEREST παρέχει ή παρέχουν στην EVEREST άλλου είδους υπηρεσίες, όπως π.χ. συνεργάτες που συνδράμουν στην εύρυθμη λειτουργία της Ιστοσελίδας και της Εφαρμογής, οι πάροχοι υπηρεσιών τεχνολογίας για την προστασία και την ασφάλεια των ηλεκτρονικών της συστημάτων, οι διαφημιστικές εταιρείες, καθώς και οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις για την εκτέλεση εταιρικών προγραμμάτων και προγραμμάτων ανταμοιβής πελατών, οι εταιρείες που διενεργούν έρευνα ικανοποίησης πελατών.

Επίσης πρόσβαση δύνανται επίσης να αποκτήσουν:

-εξωτερικοί συνεργάτες της EVEREST που μας παρέχουν λογιστικές ή νομικές υπηρεσίες, συμβουλευτικές υπηρεσίες εν γένει, υπηρεσίες πληροφορικής, μηχανογράφησης, υπηρεσίες ιστοσελίδας, ιδίως στα πλαίσια καμπάνιας μέσω μέσων κοινωνικής δικτύωσης, υπηρεσίες τεχνικού ασφαλείας/ιατρού εργασίας κλπ,

-εξωτερικοί συνεργάτες της EVEREST που παρέχουν υπηρεσίες έρευνας ή/και διαφήμισης, εφόσον έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας,

-Δικηγόροι, δικαστικοί επιμελητές ή άλλα πρόσωπα που είναι αναγκαία για το δικαστικό ή εξώδικο χειρισμό απαιτήσεων της EVEREST,

-Δημόσιες υπηρεσίες, διοικητικές και δικαστικές αρχές, εποπτεύουσες και ρυθμιστικές αρχές εφόσον αυτό απαιτείται από το νόμο, δικαστική απόφαση ή οποιαδήποτε άλλη πράξη δεσμευτική για την EVEREST, στο πλαίσιο συμμόρφωσης με εν γένει υποχρεώσεις της από τη νομοθεσία.

 

Οι Τρίτοι επεξεργάζονται τα δεδομένα σας αυστηρά και μόνο για την εξυπηρέτηση του σκοπού για τον οποίο συλλέγονται και λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας προκειμένου αυτά να μην υποστούν οποιαδήποτε παράνομη επεξεργασία. Μεταξύ των ανωτέρω συμπεριλαμβάνονται και η Sieben A.E. και η ATCOM A.E. Επίσης, οι πληρωμές, που πραγματοποιούνται με χρήση πιστωτικής, χρεωστικής και προπληρωμένης κάρτας, διεκπεραιώνονται μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας ηλεκτρονικών πληρωμών του τρίτου συνεργάτη μας «Viva Wallet», που πληροί τις προδιαγραφές που επιβάλλει το πρότυπο PCI-DSS για την ασφάλεια δεδομένων καρτών πληρωμών. Παράλληλα, κατά τις ηλεκτρονικές πληρωμές με κάρτα, εφαρμόζεται ισχυρή ταυτοποίηση πελάτη κατά το πρωτόκολλο 3-D secure, σε συμμόρφωση με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 2015/2366 (PSD2) και τις απαιτήσεις για ισχυρή ταυτοποίηση πελάτη (Strong Customer Authentication).

Σε κάθε περίπτωση η EVEREST δεν θα διαθέσει προς πώληση ή άλλως διαβιβάσει ή δημοσιοποιήσει προσωπικά στοιχεία των επισκεπτών/χρηστών της Ιστοσελίδας και της Εφαρμογής και εν γένει προσωπικά δεδομένα πελατών της, σε τρίτους, εκτός από τους ως άνω αναφερόμενους, χωρίς τη συγκατάθεση του επισκέπτη/χρήστη, πελάτη, με εξαίρεση την εφαρμογή σχετικών νομικών υπαγορεύσεων και προς τις αρμόδιες και μόνο αρχές.

Σε κάθε περίπτωση η πρόσβαση προσώπων χωρίς εξουσιοδότηση, συμπεριλαμβανομένων των εργαζόμενων μας, στα προσωπικά σας δεδομένα, απαγορεύεται.

  1. Γιατί χρησιμοποιούμε (επεξεργαζόμαστε) τα προσωπικά σας δεδομένα;

Χρησιμοποιούμε τα προσωπικά σας δεδομένα για τους παρακάτω σκοπούς:

5.1. Για την πλήρη πρόσβασή σας στις υπηρεσίες, που παρέχονται μέσω της Ιστοσελίδας ή/και της Εφαρμογής και ιδίως για τον σκοπό της εκτέλεσης της παραγγελίας των προϊόντων του τιμοκαταλόγου της ΕVEREST, δηλαδή για την παροχή των προϊόντων και υπηρεσιών μας προς εσάς, ο οποίος βασίζεται στη σύναψη και εκτέλεση σύμβασης ή -κατόπιν ρητού αιτήματός σας- σε προπαρασκευαστικές ενέργειες για τη σύναψη και εκτέλεση σύμβασης.

5.2. Για σκοπούς direct marketing ή/και προωθητικών ενεργειών, όπως συμμετοχή σε διαγωνισμούς ή emails που στέλνουμε περιοδικά σε όσους έχουν συναινέσει στη λήψη νέων και προσφορών μέσω sms ή emai καθώς και υλοποίησης με τον τρόπο αυτόν του Προγράμματος, προκειμένου να γνωστοποιούνται στους συμμετέχοντες σε αυτό τα προνόμια που μπορούν να λάβουν. Σε κάθε ενημερωτικό email δίνεται η δυνατότητα στον παραλήπτη να δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να λαμβάνει άλλα τέτοια emails (newsletters). Η δυνατότητα αυτή δίνεται, επίσης, μέσω αποστολής σχετικού αιτήματος στο contact-us@everest.gr και μέσω αλλαγής της σχετικής ρύθμισης στον λογαριασμό.

5.3. Για την κατάρτιση προφίλ όσων συμμετέχουν στο Πρόγραμμα για την αποτελεσματική υλοποίηση του Προγράμματος.

5.4. Για την ανάλυση μέσω στατιστικών διαδικασιών με στόχο τη δημιουργία και παροχή εξατομικευμένων προσφορών.

5.5. Για περιπτώσεις που η επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι απαραίτητη για τους σκοπούς έννομων συμφερόντων μας ή για σκοπούς συμμόρφωσής μας προς την Νομοθεσία για τα ΠΔ.

5.6. Για σκοπούς συμμόρφωσης της EVEREST με υποχρεώσεις που επιβάλλονται από τον νόμο, όπως για φορολογικούς σκοπούς, για τη συμμόρφωση με την νομοθεσία για το ηλεκτρονικό εμπόριο.

  1. Πόσο διατηρούμε τα προσωπικά σας δεδομένα;

Όταν η επεξεργασία επιβάλλεται ως υποχρέωση από διατάξεις της νομοθεσίας, τα προσωπικά σας δεδομένα διατηρούνται για όσο χρονικό διάστημα επιβάλλουν οι σχετικές διατάξεις.

Για τον σκοπό εκτέλεσης της παραγγελίας των προϊόντων της, η EVEREST θα διατηρεί τα προσωπικά σας δεδομένα για την περίοδο που κρίνεται απολύτως απαραίτητη για την εκπλήρωση αυτού ακριβώς του σκοπού, για την πληρέστερη ικανοποίηση αιτημάτων των πελατών της σε σχέση με την εκάστοτε παραγγελία και για τη θεμελίωση, άσκηση, ή/και υποστήριξη νομικών αξιώσεων με βάση αυτή.

Επίσης, θα διατηρήσουμε τα δεδομένα του λογαριασμού που δημιουργήσατε στην Ιστοσελίδα ή/και στην Εφαρμογή για όσο διάστημα τον τηρείτε και δεν έχετε ζητήσει την διαγραφή του. Εφόσον απαιτείται για την τήρηση των νομικών ή κανονιστικών απαιτήσεων, την επίλυση διαφορών, την πρόληψη της απάτης και της κατάχρησης ή την επιβολή των όρων και προϋποθέσεων πρόσβασης στην Ιστοσελίδα, ενδέχεται να διατηρήσουμε τα δεδομένα σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Για προωθητικές/διαφημιστικές ενέργειες (marketing activities), τα προσωπικά σας δεδομένα τηρούνται μέχρι την ανάκληση της συγκατάθεσης σας. Το δικαίωμά σας αυτό μπορείτε να το ασκήσετε οποιαδήποτε στιγμή. Η ανάκληση της συγκατάθεσής σας δεν θίγει τη νομιμότητα της επεξεργασίας που βασίστηκε στη συγκατάθεσή σας κατά το χρονικό διάστημα πριν την ανάκλησή της. Σε κάθε περίπτωση εάν παρέλθει διετία από τη συγκατάθεσή σας και δεν έχετε κάνει στο εν λόγω διάστημα χρήση των υπηρεσιών της EVEREST, τα προσωπικά σας δεδομένα αυτομάτως θα διαγράφονται.

Η EVEREST για τη διασφάλιση των εννόμων συμφερόντων της θα διατηρεί για διάστημα ενός (1) μήνα μόνο το κινητό τηλέφωνο των Χρηστών που είχαν εγγραφεί αλλά διέγραψαν τον λογαριασμό τους, προκειμένου να τους ταυτοποιήσει στην περίπτωση που σκοπίμως δημιουργήσουν νέο λογαριασμό, ώστε για να λάβουν ξανά τα προνόμια των νέων χρηστών.

Οι πληροφορίες Ιστορικού Παραγγελιών τηρούνται για διάστημα δύο (2) μηνών, προκειμένου ο χρήστης να διευκολυνθεί σε νέες παραγγελίες του.

Τα στοιχεία των Guests θα διατηρούνται για διάστημα δύο (2) μηνών, αποκλειστικά και μόνο για σκοπό εκτέλεσης της παραγγελίας που αιτούνται μέσω της Ιστοσελίδας (προπαρασκευαστικές εργασίες έως και την παράδοση) των προϊόντων του τιμοκαταλόγου της EVEREST.

Σε περίπτωση που ανακύψει οποιαδήποτε νομική αξίωση κάποιου Χρήστη ή Guest σε βάρος της EVEREST, τα στοιχεία τους θα διατηρούνται μέχρι να τελεσιδικίσει η σχετική αξίωση.

  1. Εγγυήσεις που λαμβάνονται για την προστασία των προσωπικών δεδομένων:

Όταν μας χορηγείτε τα προσωπικά σας δεδομένα, λαμβάνουμε μέτρα προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι αυτά τηρούνται και διαχειρίζονται με ασφάλεια. Προκειμένου να προστατευθούν τα προσωπικά σας δεδομένα, λαμβάνουμε επαρκή  τεχνικά και οργανωτικά μέτρα προστασίας τους. Ενημερώνουμε και ελέγχουμε την τεχνολογία ασφαλείας που χρησιμοποιούμε σε διαρκή βάση. Περιορίζουμε την πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα σε εκείνους μόνο τους εργαζόμενους και στα καταστήματα του δικτύου EVEREST, τα οποία χρειάζεται να γνωρίζουν τα δεδομένα αυτά, προκειμένου να σας παρέχουν τις υπηρεσίες που επιθυμείτε. Επιπλέον, εκπαιδεύουμε όλους τους εργαζόμενους ως προς τη σημασία της εμπιστευτικότητας και διατήρησης του απορρήτου και της ασφάλειας των προσωπικών σας δεδομένων. Μεταξύ άλλων, έχουμε εφαρμόσει τα παρακάτω τεχνικά και οργανωτικά μέτρα και διαδικασίες για να προστατεύσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα από οποιαδήποτε απώλεια, αλλοίωση, παράνομη επεξεργασία ή μεταβολή:

-η πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα περιορίζεται μόνο στον αριθμό των εξουσιοδοτημένων ατόμων για τους συγκεκριμένους σκοπούς

- στα συστήματα IT που χρησιμοποιούνται για την επεξεργασία των δεδομένων διασφαλίζεται η πρόσβαση μόνο από εξουσιοδοτημένα προς τούτο άτομα

- η πρόσβαση στα εν λόγω συστήματα IT παρακολουθείται προκειμένου να εντοπισθεί και αποτραπεί άμεσα η μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση

- χρήση πληροφοριακών συστημάτων και προγραμμάτων για ηλεκτρονικούς υπολογιστές που έχουν εγκατασταθεί κατά τρόπο που ελαχιστοποιεί τη χρήση προσωπικών δεδομένων ή/και δεδομένων εξακρίβωσης ταυτότητας του χρήστη·

-υιοθέτηση επιμέρους διαδικασιών διατήρησης προσωπικών δεδομένων και ασφαλούς διαγραφής/καταστροφής τους·

-περιοδικός έλεγχος (ανά 2ετία) και απενεργοποίηση μη ενεργών λογαριασμών

  1. Τα δικαιώματα των χρηστών/καταναλωτών και ο τρόπος που θα απευθύνουν τα σχετικά αιτήματα προς την EVEREST:

8.1. Μπορείτε να ασκήσετε ανά πάσα στιγμή τα δικαιώματα που έχετε σύμφωνα με τα οριζόμενα στη Νομοθεσία για τα ΠΔ, τα οποία είναι τα εξής:

  • Δικαίωμα ενημέρωσης και πρόσβασης στα προσωπικά σας δεδομένα τα οποία επεξεργαζόμαστε, καθώς και σε πληροφορίες που αφορούν την επεξεργασία τους.
  • Δικαίωμα διόρθωσης ή συμπλήρωσης των προσωπικών σας δεδομένων, δηλαδή το δικαίωμα διόρθωσης τυχόν ανακριβών στοιχείων.
  • Δικαίωμα διαγραφής των προσωπικών σας δεδομένων, εκτός εάν η επεξεργασία των δεδομένων αυτών είναι απαραίτητη για την εκπλήρωση νομικής υποχρέωσης, για λόγους δημόσιου συμφέροντος ή για την άσκηση ή υπεράσπισή μας απέναντι σε νομικές αξιώσεις.
  • Με την ως άνω επιφύλαξη, δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας (αντίρρησης, αντίταξης) των προσωπικών σας δεδομένων.
  • Δικαίωμα φορητότητας, προκειμένου να λάβετε τα προσωπικά σας δεδομένα, τα οποία μας έχετε χορηγήσει με τη συγκατάθεση σας σε δομημένο μορφότυπο (π.χ. CD ή USB drive), ώστε να τα χρησιμοποιήσετε οπουδήποτε αλλού ή να ζητήσετε από την EVEREST τη διαβίβασή τους σε άλλον υπεύθυνο επεξεργασίας, εφόσον κάτι τέτοιο είναι τεχνικά εφικτό.
  • Δικαίωμα εναντίωσης στην επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων. Ασκώντας το δικαίωμα αυτό έχετε τη δυνατότητα να αντιταχθείτε, εν όλο ή εν μέρει, στην επεξεργασία των δεδομένων σας.

8.2. Στις περιπτώσεις που επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα βασιζόμενοι στη συγκατάθεσή σας, έχετε επίσης το δικαίωμα ανά πάσα στιγμή να ανακαλέσετε τη συγκατάθεσή σας ή να αλλάξετε το βαθμό συγκατάθεσης που έχετε παραχωρήσει χωρίς αυτό να επηρεάζει τη νομιμότητα της επεξεργασίας για το διάστημα πριν την ανάκληση της συγκατάθεσής σας.

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας για οποιαδήποτε ερώτηση σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ή τη χρήση cookies από εμάς ή για να ασκήσετε τα δικαιώματά σας, στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση contact-us@everest.gr.

  1. Διαβίβαση προσωπικών δεδομένων εκτός της Ε.Ε.:

Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγει η EVEREST από εσάς δεν διαβιβάζονται ούτε υπόκεινται σε επεξεργασία εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  1. Χρήσηcookies:

Χρησιμοποιούμε cookies (μικρά αρχεία κειμένου που αποθηκεύονται στη συσκευή σας κατά την πλοήγησή σας στο διαδίκτυο) για να υποστηρίξουμε την ιστοσελίδα μας, για να παρέχουμε τις διαδικτυακές υπηρεσίες μας και για να συλλέξουμε πληροφορίες. Τα cookies μας επιτρέπουν, μεταξύ άλλων, να αποθηκεύουμε τις προτιμήσεις και τις ρυθμίσεις σας, να παρέχουμε διαφημίσεις με βάση τα ενδιαφέροντά σας και να αναλύουμε πώς λειτουργούν η ιστοσελίδα και οι διαδικτυακές υπηρεσίες μας.

Παρακαλούμε ενημερωθείτε αναλυτικά για την Πολιτική Cookies στο ακόλουθο link https://www.everest.gr/cookies/.

  1. Πληροφορίες Έκδοσης – Αλλαγές και Ενημερώσεις:

Η παρούσα Δήλωση ενημερώθηκε τελευταία φορά στις 21-11-2019.

H EVEREST διατηρεί τη δυνατότητα να τροποποιεί και να επικαιροποιεί την παρούσα Δήλωση, είτε εν όλω είτε εν μέρει, κατά την απόλυτη διακριτική της ευχέρεια σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή. Οποιαδήποτε τροποποίηση στην παρούσα θα ισχύει ευθύς αμέσως μόλις η τροποποιημένη Δήλωση αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της. Ταυτόχρονα θα υπάρχει ένδειξη στην ιστοσελίδα που θα επισημαίνει την αλλαγή. Σε κάθε περίπτωση, εφόσον συνεχίζετε να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, τις υπηρεσίες της EVEREST και της Google App, αφού έχουν γίνει τροποποιήσεις, σύμφωνα με τα ανωτέρω, θα θεωρείται ότι αποδέχεστε αυτές τις τροποποιήσεις. Εάν δεν συμφωνείτε με τους όρους της παρούσας Δήλωσης όπως δύναται να τροποποιείται, είτε στο σύνολο είτε εν μέρει, πρέπει να παύσετε την χρήση των υπηρεσιών μας. Μπορεί να στέλνουμε περιοδικά email προκειμένου να υπενθυμίζουμε τις αλλαγές και τις ενημερώσεις της παρούσας Δήλωσης αλλά θα πρέπει να ελέγχετε την ιστοσελίδα μας συχνά για να ενημερώνεσθε για την τρέχουσα και ισχύουσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Παρακαλείσθε όπως επισκέπτεσθε ανά τακτικά χρονικά διαστήματα την ιστοσελίδα της EVEREST «www.everest.gr», προκειμένου να ενημερώνεστε για τυχόν αλλαγές στην παρούσα.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να υποβάλλετε οποιοδήποτε ερώτημα σχετικά με όρους της παρούσας Δήλωσης παρακαλούμε όπως μας το απευθύνετε είτε μέσω αποστολής email στην ηλεκτρονική διεύθυνση contact-us@everest.gr είτε τηλεφωνικώς στο τηλέφωνο 210 – 3541600.

Σε περίπτωση, που η EVEREST δεν ικανοποιήσει με τον προσήκοντα τρόπο κάποιο αίτημά σας, χωρίς να  αιτιολογήσει επαρκώς την άρνησή της, ή γενικά παραβιάσει τις υποχρεώσεις της σύμφωνα με τη Νομοθεσία για τα ΠΔ, δικαιούστε να υποβάλετε Καταγγελία ή άλλο παράπονο στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (www.dpa.gr), τηλέφωνο:2106475600, fax:2106475628, email: contact@dpa.gr.

 

Χρησιμοποιούμε cookies για να σου προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον ιστότοπο μας.
Επιλέξε Συμφωνώ για να προχωρήσεις ή απενεργοποιήσε τα cookies από τις Ρυθμίσεις.